I skoven ved Østerild venter en oplevelse af de helt store. Her blev i 2012 Danmarks største testcenter for store vindmøller indviet. Danske og udenlandske vindmøllefabrikanter samt DTU afprøver i Østerild fremtidens megamøller og du kan komme helt tæt på verdens største vindmøller.

Før vi går helt tæt på møllerne vil guiden fortælle om området og tilblivelsen af centret. Efter denne korte introduktion kører vi ind på det 350 hektar store område.

Vi fortæller historien så alle kan være med. Man behøver ikke en stor teknisk baggrund for denne store oplevelse. 

Den guidede tur varer 1½ time og det kan anbefales at bruge tid før eller efter på besøgscentret der blev indviet i 2017.

Turen kan bookes af grupper hele året her på siden og på visitthy kan man som turist booke i ferieperioder.

Lidt

Om os

Med afsæt i den tekniske verden og med tilknytning til DanWEC, testcenter for bølgekraft i Hanstholm, har Christian Grant mange års erfaring med vedvarende energikilder. Vores partnerskab med Nationalpark Thy gør at vi ud over teknikken også har den fornødne viden om naturen i området.

Vi er i egenskab af vores samarbejde med Nordisk Folkecenter, så heldige at have flere dygtige guides, og her kan nævnes Tonny Brink og Jane Kruse, som kan blive jeres guides skulle Christian være optaget. Nordisk Folkecenter for vedvarende energi er fundamentet for udviklingen af vedvarende energi i Thy.

Siden 2014 har vi guidet i Østerild ved møllecentret og, siden 2010 i Hanstholm ved bølge centret.

Vi elsker naturen og de vedvarende energier og det vil I kunne mærke af den begejstring vi fortæller jer om området og teknologierne med.

Der er også meget andet end møller at få viden om og vi kommer helt rundt om tilblivelsen af centret og alle de udfordringer der er både i forhold til teknikken, men også ift. selve det at installere møller eller bølgekraft på havet.

Det er en hel anden verden at operere i.

Vi ved hvad vi taler om, men skal naturligvis konstant være forberedte og kende til de nyeste teknologier der testes af begge industrier. 

Vi har selvfølgelige noget vi gerne vil fortælle jer, men turen præges af hvem vi har med, så det er bare om at spørge, så bliver turen personlig. Er der noget der undrer dig så har vi måske svaret, men jo kun hvis du spørger:-) 

Vi kan godt garanterer at vi tager jer med på tur ud i det nyeste og mest moderne blandt de vedvarende energikilder.

Vi glæder os til at møde jer!

Åbningstider

Man-Søndag

07.00-22.00

Guidet ture efter aftale

Info

Telefon:

+45 24 63 24 04

Email:

Beliggenhed

Den Brede Vej

7700 Thisted

Vi mødes ved Besøgscentret

 

Kontakt info

© 2019 Createt by Green-Team-Thy